Cursus edelsmeden

Edelsmeden: een mooi ambacht voor iedereen.

Edelsmeden: een geweldig mooi ambacht. Nu kan iedereen in mijn atelier aan de slag met zilver, goud  en edelstenen in de cursus edelsmeden. Starters en gevorderden bied ik een uitdaging op hun eigen niveau.
 

Cursus edelsmeden

Als startende cursist leer je eerst een aantal basistechnieken. Je tekent een eerste eigen ontwerp dat je vervolgens gaat maken. Je gaat zagen, vijlen, schuren, solderen en en polijsten. De eerste lessen werk je in onedele metalen zoals alpaca en messing. Als je de basistechnieken onder de knie hebt, kun je als je dat wilt in zilver of goud gaan werken. Zo ga je steeds een stap verder in de techniek en maak je een aantal sieraden. Je kunt in plaats van sieraden ook kleine objecten maken als je dat wilt.

Starters ontvangen een cursusmap waarin de technieken uitgelegd worden en waarin je je eigen ontwerpen en ideeën kunt bewaren.

Gevorderden
Heb je de smaak te pakken? Dan kun je doorgaan met de volgende serie van 12 lessen. In de groepen zijn starters en gevorderden gemengd. Op deze manier kun je elkaar stimuleren en inspireren en af en toe eens helpen als de docent bezig is met iemand anders. 

Kosten
Een cursus van 12 lessen à 2,5 uur kost € 360,-
De cursusmap, onedele metalen en het gebruik van alle gereedschappen zitten bij de cursusprijs inbegrepen. Soldeer, zilver, goud en andere benodigdheden zoals stenen, kettingen, sluitingen en brochespelden kun je in het atelier aanschaffen. 

 

Waneer
De cursussen starten steeds in januari en september. Er zijn vier groepen: op de dinsdag en donderdag van 13.30 tot 16.00 uur en van 19.30 tot 22.00 uur. De cursussen van najaar 2017 starten op 12 en 14 september.

Resultaten

Klik hier om te zien wat cursisten in de afgelopen jaren zoal hebben gemaakt.
 

 

Opgave

Meer informatie en opgave kan via het contactformulier. Vermeld hierbij naam, adres, telefoonnummer en voor de basiscursus op welke middagen of avonden je wel of niet kunt.

Telefonische opgave en info: 06-12600388